18 Mart 2017

Infamous Iron Man #1




Konu: Buradayım çünkü ne yapmam gerektiğini biliyorum, ismini alacağım. Iron-Man olacağım – Dr. Doom

Dr. Doom’un sözlerinden anlaşılacağı üzere bu eser Dr. Doom’un, Iron-Man olmasını anlatıyor. Bildiğiniz üzere Civil War II'nin sonlarına doğru Tony ortalıktan kaybolmuştu, Civil War II 8. sayıda Tony'nin komaya girdiğini öğrenmiştik, diğer bi konu ise Marvel NOW! ile başlayan Invicible Iron-Man hikayesinde Tony'nin yerini 15 yaşındaki Riri Williams almıştı. Doom yayınlanan ilk sayıda Cabal, Emma Frost, Namor, Loki, The Hood(Parker Robbins) gibi villanları bir araya getirerek takım oluşturuyor, Norman Osborn’un ismi de bu toplantıda geçiyor. Muhtemelen diğer sayılarda ortaya çıkmasını bekliyorum. İlk sayfalarda bu villainların bir araya gelip toplantı yaptığını görüyoruz.

Ana evrende yüzü makine patlaması sonucu mahvolan Victor'un yüzü Secret Wars sonunda düzeliyordu. Bu bilgiyi verdikten sonra devam edelim. 

Victor, Dr. Amanda’yı ziyaret ediyor “Artık eskisi gibi olmak istemiyorum, o günleri eskide bıraktım” gibi pişmanlık içeren sözcükler sarfediyor, okurken inandırıcılığı yüksek ama bildiğimiz, aklımıza kazınmış olan Dr. Doom’u hatırladıkça pek bir inandırıcılığı kalmıyor. Amanda da verdiğim tepkinin aynısını veriyor, korkmuş ve şaşırmış bir şekilde Dr. Doom’un bu hale nasıl geldiğini sorguluyor. Amanda’nın soruları sırasında bir anda ortalıktan kayboluyor Victor. O sırada Fantastik Four’dan tanıdığımız The Thing karşımıza S.H.I.E.L.D. ajanı olarak çıkıyor. Bu bölümden sonra başlıyor bizim olayımız, Doom’un Iron-Man olma olayı yani.

Dr. Doom Tony’yi ziyaret edip, yapay zekasını öven bir konuşma yaptıktan sonra yazımın başında paylaştığım sözleri sarfediyor.
Çeviri: Comicsoloji
Balonlama: Comicsoloji
Kaynak: Comicsoloji
Açıklama: http://www.cizgikafe.com/2017/01/infamous-iron-man-doctor-doom.html

2 yorum:

  1. Teşekkürler emekleriniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. biz sadece hepsini bir platforma toplamaya çalışıyoruz

      Sil

Önemli

Sitemize eklenen tüm çizgiroman çevirileri çizgiroman çeviri bloglarından kaynak gösterilerek eklenmektedir. Telif hakkı size ait olan bir eser için "İletişim" sayfasından bizimle irtibat kurduğunuz takdirde ilgili eser 3 iş günü içerisinde sitemizden kaldırılacaktır.
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir.Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri,mail yolu ile bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde Kaldırılıp size dönüş yapılıp gerekli bilgi verilecektir.
e-mail: geektapot@gmail.com

Yorumlar

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *